Galicia Market Place 8 Edición

April 21, 2024

O mundo enfróntase
– A un reto épico: alimentar a unha poboación que supera os 8.000 millóns de persoas, unha cifra que non deixa de crecer.
– A unha dicotomía: un 10% desta poboación padece fame, mentres que unha maior porcentaxe padece enfermidades relacionadas cunha alimentación incorrecta, como a obesidade.
– A un problema global: os sistemas alimentarios, as cadeas de subministración, representan case o 30% das emisións de gases de efecto invernadoiro.

Sostibilidade. Consumo responsable.

Se o covid mostrou problemas de abastecemento, o escenario xeopolítico inestable ten como consecuencias a afastamento do recurso. Máis gravoso cando falamos dun sector estratéxico como é o agroalimentario.

Camiñar cara a un modelo máis sostible implica, por unha banda, apostar pola proximidade (e reducir as importacións que aumentan a pegada de carbono). Por outra banda, potenciar as novas tecnoloxías, entre elas técnicas xenómicas: hibridacións, retrocruces, seleccións... coas que se obtén unha maior calidade comercial e nutricional e foron respondendo ao aumento da demanda. Aínda que son menos produtivas, as variedades locais soportan mellor os factores adversos e garanten o patrimonio xenético, imprescindible para os programas de mellora.

A sustentabilidade busca un equilibrio entre a produción de alimentos, a conservación do medio ambiente e a responsabilidade social. Sen esquecer, por suposto, a seguridade alimentaria e a saúde das persoas.
Como evitar devorar o planeta en poucas décadas? Que se está a facer en Galicia?

Suscríbete as novidades de Startup Galicia

Recibe cada mes no teu correo as novidades máis importantes do ecositema galego.

Newsletter de Startup Gal

Suscríbete as novidades de Startup Galicia

Recibe cada mes no teu correo as novidades máis importantes do ecositema galego.

Newsletter de Startup Gal

Suscríbete as novidades de Startup Galicia

Recibe cada mes no teu correo as novidades máis importantes do ecositema galego.

Newsletter de Startup Gal